Geboorte fotografie

Foto's van de geboorte van je kindje... Een uniek, intiem en bijzonder moment,  vastgelegd, vereeuwigd. Voor jullie privé, als ouders, of om te delen met familie en vrienden die niet aanwezig (konden) zijn tijdens de bevalling.

Behalve een heel mooie herinnering aan een heel bijzonder moment in je leven, zijn er nog tal van andere redenen waarom het een goed idee is om een reportage te laten maken van je bevalling, van de geboorte van jouw kindje.

 

Waarom een geboorte reportage laten maken?

Om te beginnen is het zeker en vast een aanvulling op je eigen bewuste herinneringen, zeker als mama. Zowel als je een natuurlijke bevalling had als wanneer je via keizersnede bevalt. Het is een krachtige prestatie waar je zeer terecht fier op mag zijn!

Als je natuurlijk bevalt ga je op een bepaald moment in een roes, naar bevallingsland :-) Je maakt alles niet meer zo heel bewust mee en dan is het zeker fijn om de stukken die je wat gemist lijkt te hebben, achteraf terug te kunnen zien.

 

Als je bevalt middels een keizersnede, zal men je baby even verzorgen/checken terwijl de dokters zich nog over jou aan het ontfermen zijn. Of je partner start misschien al met huid-op-huidcontact tot jij terug bent van de OK (net zoals het kleine mannetje hieronder op de foto's). Hoe fijn is het dan als je dat moment dat je niet hebt meegemaakt, achteraf toch kunt bekijken? Het meten, wegen, checken of er wel 10 teentjes en 10 vingertjes aanwezig zijn,...

 

 

Bovendien kan een geboorte reportage je helpen in het verwerkingsproces van je bevalling. Of je nu een prachtige droombevalling hebt meegemaakt of de dingen net helemaal anders liepen dan je had gehoopt, het is een ingrijpende gebeurtenis die je na afloop een plaatsje zal moeten kunnen geven in je leven. Door terug te gaan kijken naar de foto's en het moment op die manier te herbeleven, kan je jezelf helpen dit beter/makkelijker te verwerken.

 

Nog een goede reden waarom je een geboorte reportage zou willen laten maken, is dat je de dingen nadien vanuit een ander perspectief kan herbekijken. De barende vrouw ziet de dingen vanuit haar perspectief, de partner vanuit het zijne/hare en de geboortefotograaf ziet alles vanaf een nog ander perspectief. Zo ziet de fotograaf jullie allemaal samen, jij, je partner en na de bevalling de baby erbij. Het hele plaatje wordt dan vastgelegd en niet enkel jouw herinneringen vanuit jouw perspectief of die van je partner alleen vanuit zijn/haar perspectief.

 

Hoe ga ik te werk?

Het is zeker de bedoeling dat je amper merkt dat ik aanwezig ben. Ik houd me op de achtergrond en ben zo stil mogelijk.
Vooraf bespreken we wat je wel en niet op de foto's wenst te zien en wanneer het tijd is voor mij om de kamer te verlaten :-)

Nadien ontvang je alle foto's én een filmpje met het hele geboorteverhaal erin op een USB-stick.

 

Tarief

Wanneer ik jou begeleid als doula, betaal je slechts 150€ bovenop de doula begeleiding voor de geboortereportage.

Indien je alleen een fotoreportage wenst, zonder doula begeleiding, betaal je 450€.

Deze prijs is inclusief wachtperiode, alle foto's en het geboorteverhaal verwerkt tot een mooie geboortefilm.
Stuur me gerust een berichtje, dan bespreken we de mogelijkheden of maken we alvast een keer kennis.