• Nieuwe groepscursus HypnoBirthing start op 24/05/2023 te Muizen bij Mechelen!
  • Zomercursus HypnoBirthing start 11/07/2023 in het Hof van Beieren te Zemst!
Book an appointment with Doula Evy using Setmore

Wat is een yoni steam?

Een yoni steam is hetzelfde als een vaginale stoom. Zoals een stoombad in het wellnesscentrum eigenlijk, maar dan enkel voor je vagina.

Het is een oude traditie, een ritueel, het eren van je vrouw zijn, het zorgen voor je vrouwelijke geslachtsorganen. 

Je gaat op een yoni steam stoel zitten en krijgt een stoomsessie met heerlijk helende kruiden. Het is een totaalbeleving, de rustige sfeer, kaarsjes, muziek, eventuele een babbeltje als je daar nood aan hebt, of gewoon een momentje alleen met jezelf. Alles kan en mag, het is jouw verwenmoment. 

De yoni steam werkt opwarmend en tegelijkertijd verfrissend, hoe gek dat ook klinkt, zo heb ik het zelf ervaren :-) Het is een helend ritueel dat bijdraagt aan het bewustzijn voor je lichaam. 

 

Waarom je yoni steamen?

Gewoon omdat het fijn is, om mee te beginnen! Je neemt bewust een momentje voor jezelf, je yoni en je baarmoeder. Je verzorgt jezelf, je eert jezelf als vrouw en je dankt je lichaam voor wat het voor je doet of gedaan heeft na een zwangerschap/bevalling.

Verder heeft het ook verschillende gezondheidsvoordelen. Zo zou het een positief effect op je menstruatiecyclus en vruchtbaarheid hebben, werkt het ondersteunend voor je baarmoeder en heeft het een ontgiftende werking, net zoals een stoombad of sauna eigenlijk. Je yoni steamen kan een libido verhogend effect hebben en vastzittende emoties losmaken.

Na de bevalling zal het een positief effect op je herstel hebben en misschien nog het grootste voordeel is dat je echt contact gaat maken met je yoni, je baarmoeder en je vrouw zijn. Iets wat we in onze cultuur maar weinig meer doen, helaas.

Probeer het gewoon, ervaar wat de yoni steam voor jou kan betekenen, je zou nog verrast kunnen zijn hoe fijn je het zelf zal vinden :-)

 

Yoni steam mechelen, vaginal steam mechelen, yoni stomen, kruiden stoom yoni, zemst, mechelen, willebroek, londerzeel, Meise, yoni ritueel

Wanneer doe je een yoni steam?

Een yoni steam kan je zeker deugd doen na je bevalling, maar het is eigenlijk voor elke vrouw, ongeacht de levensfase (uitgezonderd tijdens de zwangerschap), een fijn ritueel om te ontvangen.
Elke vrouw heeft er baat bij contact te maken met haar vrouwelijkheid, met haar lichaam en meer specifieke haar yoni en baarmoeder.

Je kan maandelijks stomen vlak voor of na je menstruatie, maar evengoed wekelijks, na je bevalling bijvoorbeeld.
Eens je de fijne effecten ervan hebt ervaren, zal je het wellicht vaker willen doen :-)

Niet steamen!

Je mag niet steamen:

- tijdens de zwangerschap

- wanneer de kans bestaat dat je net zwanger bent

- zo lang je vloeit na de bevalling

- wanneer je menstrueert

 

Yoni steam kruiden

Er zijn enorm veel helende kruiden die kunnen gebruikt worden voor een yoni steam. Jij kiest zelf welke we gebruiken tijdens jouw steam sessie. Er kan gestoomd worden met zowel verse als met gedroogde kruiden.
Enkele mogelijkheden:

Kamille; werkt kalmerend en ontstekingsremmend.
Goudsbloem; misschien beter bekend als Calendula ondersteunt het genezend vermogen van de huid en brengt ontspanning.
Lavendel; ruikt niet alleen heerlijk maar werkt ook enorm ontspannend op het zenuwstelsel.
Roos; verzacht krampen en werkt kalmerend.
Rozemarijn; verbetert de hormoonbalans en bloedsomloop en is een booster voor je gemoedstoestand.
Salie; werkt ontstekingsremmend en reinigt het lichaam op een energetische manier.

En zo zijn er nog tal van andere kruiden, teveel om hier op te sommen :-)
Tijdens je steam krijg je uiteraard de gepaste uitleg over de beschikbare kruiden.

Yoni steam mechelen, vaginal steam mechelen, yoni stomen, kruiden stoom yoni, zemst, mechelen, willebroek, londerzeel, Meise, yoni ritueel

Graag eens proberen?

Vooraleer ik het zelf een keer probeerde, schrok het me ook wel wat af, maar eigenlijk is er helemaal niets geks aan. Je zit op een stoel, helemaal bedekt en geniet van een heerlijke stoomsessie voor je yoni. Heerlijk, ontspannend, even een momentje helemaal voor jezelf. Laat dus zeker dat tikkeltje angst of gêne je niet tegenhouden :-)

Ik kom bij je thuis met mijn stoomstoel en alles wat nodig is voor een fijne stoomsessie of. De stoomsessie zelf duurt ongeveer 25-30 minuten maar trek hier zeker minstens een uurtje de tijd voor uit, zodat we voor alles onze tijd kunnen nemen en je helemaal kan ontspannen.