Kraamperiode

De kraamperiode is de periode van de eerste 6 weken na de bevalling. De periode waarin de nieuwbakken mama volop herstelt van haar bevalling en de zwangerschap en zich, samen met haar partner, aanpast aan het leven met een pasgeboren kindje erbij. Het herstel, fysiek, en de groei, emotioneel, hebben tijd nodig.
Na de bevalling is het namelijk niet meer zoals het vroeger was. Je begint aan een nieuw hoofdstuk, met een nieuw mensje erbij. En dit mensje moet je ook leren kennen.

Je zal vloeien (bloedverlies), je bekkenbodem is verzwakt, je kan enorm moe zijn van de fysieke inspanning die de bevalling was. Daarenboven gieren er nog tal van hormonen door je lijf die opnieuw hun balans moeten zien te vinden. 
Kortom, je verdient het als pas bevallen mama echt om goed verzorgd te worden, goed voor jezelf te zorgen en regelmatig een extra momentje rust te nemen.

 

Wil je graag tips voor tijdens de kraamperiode?

Klik hier.

 

Kraammassage / mama-massage / postpartum massage

Niet alleen de baby wordt geboren, ook de mama wordt geboren. Zeker als het je eerste kindje is, heb je geen idee wat er op je afkomt met zo'n newborn baby in huis.
Om goed voor je kindje te kunnen zorgen, is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt/laat zorgen.
Een kraammassage is er speciaal op gericht om je pas bevallen lijf te ontspannen, te ondersteunen en jou tot rust te brengen, zodat je er nadien weer tegenaan kan, met een portie verse energie. De kraammassage kan gegeven worden vanaf dag 3 na de bevalling. Ook wanneer je per keizersnede bevallen bent.
De kraammassage is op maat van de mama. We bespreken vooraf waar je voelt nood aan te hebben en van welke kwaaltjes je last hebt. Ik pas de massage hier volledig op aan.
Zo kan het zijn dat je een volledige lichaamsmassage krijgt (exclusief buik) of dat we net focussen op je voeten en benen (vochtafdrijvend), of enkel je rug. Het is maar net waar jij op dat moment nood aan hebt. Ik kan je zelfs masseren terwijl je borstvoeding geeft, om deze op die manier extra te stimuleren indien nodig (dank je wel, oxytocine!) :-)

Voordelen kraammassage

Net zoals tijdens de zwangerschapsmassage zal ook tijdens de kraammassage het hormoon oxytocine een belangrijke rol spelen. Je ontspant, de borstvoeding wordt gestimuleerd en oxytocine heeft een positief effect op de hechting met je baby. Bovendien wordt de baarmoeder extra gestimuleerd om terug haar oorspronkelijke vorm en grootte aan te nemen. Kleine kwaaltjes kunnen verholpen worden en het momentje ontspanning voor jezelf zorgt ervoor dat je mentaal helemaal oplaadt.

Bij jou thuis

Jij hoeft nergens naartoe, ik kom tot bij jou. Ik breng alles wat ik nodig heb mee, het enige wat jij voorziet is iemand die voor je baby zorgt tijdens je massage.

Ik stuur jou vooraf een infofiche per mail die je invult een dag of twee voor de massage.