! Nieuwe groepscursus HypnoBirthing vanaf 01/03/2023 !

23 augustus 2022 - Bowie werd geboren

Exact 7 maanden na Lily, werd enkele dagen geleden Bowie geboren, doula-baby nummer 2, HypnoBirthing baby nummer 1. En wauw, wat was het een mooi traject.

In mei van dit jaar leerde ik dit prachtige koppel kennen. Ze hadden al een zoontje van bijna 3 en waren nu in blijde verwachting van hun tweede kindje. Helaas verliep de eerste bevalling niet zoals verwacht en hield mama er een serieus trauma aan over. Diepgewortelde angsten die ze nu wou proberen overwinnen tegen de geboorte van hun tweede kindje.

Ik mocht hen mijn stagecursus HypnoBirthing geven (en kon dankzij hen mijn certificaat behalen :-) ) en zij kozen mij als hun doula om hen bij te staan tijdens, en voor te bereiden op, de geboorte van hun kindje.

We hadden steeds leuke momenten samen en bouwden een fijne vertrouwensband op. En of dit voelbaar was tijdens de geboorte! Wauw!
Het was een pracht van een bevalling. Mama ving zo mooi elke golving op met haar ademhaling, op de achtergrond de hele tijd het mooie melodietje van de HypnoBirthing ontspanningsoefening. Op enkele paniekmomentjes na, ging het enorm voorspoedig. De papa en ikzelf konden haar mooi ondersteunen en de gynaecoloog gaf haar alle tijd om rustig haar lichaam te volgen. De baby deed het heel goed tijdens het hele proces.

Uiteindelijk werd om 23u45 hun zoontje Bowie geboren, gezond en wel. Mama en papa enorm fier, zowel op hun zoon als op hoe zij samen de bevalling beleefd hebben.

Het was prachtig om aanwezig te mogen zijn, het was een ervaring die ons alle 3 deed groeien, ik als doula, zij als vrouw en zij beiden als ouders.

Eentje om nooit te vergeten!

Welkom lieve Bowie, you are so loved.


«   »