! Nieuwe groepscursus HypnoBirthing vanaf 01/03/2023 !

20/11/2022 - Lewis werd geboren

Met een hyperactieve baarmoeder had deze mama het een hele zwangerschap lang rustig aan moeten doen. Bij de minste prikkel, schoot haar baarmoeder in actie. Vooral die laatste weken van de zwangerschap heel lastig, want ja, was het nu dan begonnen of niet? :-) Spannende tijden dus, zeker als je tot 41 weken en 2 dagen doorgaat! 

Maar de avond van 19 november was het echt zover, net toen ik zou gaan slapen, kreeg ik een eerste berichtje van de mama, het was al de hele namiddag wat aan het rommelen, maar toch anders dan ze gewoon was geworden ondertussen. Het zou nu toch echt begonnen kunnen zijn. Na nog wat berichtjes over en weer was het rond 1u00 die nacht (20/11/2022 ondertussen :-) ) dus tijd om in mijn auto te springen en te vertrekken. Altijd een super fijn maar spannend moment, want, het gaat gebeuren, maar hoe het gaat lopen weet je nooit vooraf :-)

Daar aangekomen was mama rustig de golvingen aan het opvangen, papa mocht nog even slapen want ze hadden die dag nog een uitstap gedaan en waren allebei dus nogal moe :-) ik masseerde haar even, probeerde wat dingen uit om haar te ondersteunen en na een tijdje besloot ze in bad te gaan om te kijken of dat verlichting kon brengen.
Papa werd ondertussen wakker gemaakt en bereidde alles voor om naar het ziekenhuis te vertrekken. 

Na een klein half uurtje in bad vertrokken we richting ziekenhuis. Eens daar aangekomen bleek mama 4cm ontsluiting te hebben. Ze kreeg het lastiger en lastiger om de golvingen op te vangen, dus vroeg om een epidurale. Ze had toen al plots 7cm ontsluiting. Eens de epidurale  goed en wel zen werk deed, zat ze op 9cm. Ze kon even wat rusten en dat deed haar zichtbaar deugd. Helaas bleef de persdrang weg eens ze volledige ontsluiting had.

Ze kreeg enorm veel tijd van de gynaecoloog, baby bleef het de hele tijd echt goed doen maar mama wilde zelf zo graag voelen wat haar lichaam aangaf. Omdat er echt geen verandering in kwam, werd besloten een klein beetje bij te stimuleren en de epidurale verdoving volledig af te koppelen. Niet veel later nam haar lichaam het weer helemaal over, voelde ze wat ze moest doen en na slechts een half uurtje persen kwam baby Lewis ter wereld. Wauw, wat had ze dat goed gedaan! Met zijn 4,040kg en 54cm was Lewis een flinke kerel. :-)

Wat ben ik opnieuw zo vereerd dat ik dit bijzonder moment heb mogen delen met deze ouders. 

Dank je wel!

En welkom, lieve Lewis <3


«   »