! Nieuwe groepscursus HypnoBirthing vanaf 01/03/2023 !

23 november 2022 - De geboortedag van Emir

17u00 op een doorsnee woensdagavond. Ik stond te koken toen ik een berichtje kreeg van mama, ze was op controle gegaan in het ziekenhuis. Ze had al een hele tijd een onrustige buik, dus wou ze toch even een check-up laten doen. Wat bleek, de baby ging vandaag komen.

De baby zou geboren worden met een keizersnede om 18u00, dit werd zo besloten in overleg met de gynaecoloog. Ik gaf Sander een dikke zoen, legde hem uit dat de baby ging komen en dat ik dus snel moest vertrekken. Hij weet ondertussen wel ongeveer hoe het werkt :-) dus het was oké.

17u45 was ik in het ziekenhuis waar mama aan de monitor lag en regelmatige contracties had. Baby deed het goed. Mama werd klaar gemaakt, samen vulden we de preoperatieve vragenlijst in. We praatten wat bij, maakten hier en daar een grapje en toen mama klaar was, mocht ik mee tot aan de wachtzaal van het operatiekwartier. Het was nog onduidelijk of ik de keizersnede zelf ook zou mogen bijwonen, maar ik hoopte er zeker wel op :-)

Mama werd verder klaar gemaakt voor de operatie en in tussentijd had ik nog een fijne babbel met de aanstaande papa. De zenuwen liepen wat hoger op, dus we hadden het over vanalles en nog wat om hem een beetje af te leiden van de spannende gebeurtenis die hem zo dadelijk te wachten stond.

Helaas, toen mama klaar was en de vroedvrouw papa kwam halen, mocht er maar 1 iemand mee naar de operatiezaal. 

Ik wachtte dus geduldig aan de uitgang van het operatiekwartier en na wat slechts enkele minuten later leek, was papa al daar met kleine Emir. Dat was dus heel vlot gegaan :-)

We overlegden even of ik mee ging met papa en Emir naar de kamer, of in de wachtzaal op mama zou wachten, maar papa besloot dat ik beter met hem en Emir mee zou gaan naar de materniteit.

Daar aangekomen mocht Emir meteen huid-op-huid bij papa. Wat was hij rustig, zo'n tevreden kereltje!
Hij werd even gewogen en gemeten en werd nadien meteen terug bij papa gelegd, waar hij lekker warm bleef liggen tot mama een uurtje later ook in de kamer aankwam.

Wat was deze mama blij. Na een eerste traumatische bevalling 6 jaar geleden, was deze geboorte voor haar een verademing geweest. 
Soms is een keizersnede toch gewoon echt de beste keuze. Elke mama haar bevalling, elke baby hun eigen geboorte, op hun eigen unieke manier, diegene die het beste bij hen past. Dat is echt goed zo.

Welkom kleine Emir!
Dank je wel dat ik jouw eerste uurtjes op deze aarde mee mocht beleven samen met je lieve ouders.


«