• Nieuwe groepscursus HypnoBirthing start op 24/05/2023 te Muizen bij Mechelen!
  • Zomercursus HypnoBirthing start 11/07/2023 in het Hof van Beieren te Zemst!

18 december 2022 - Maya werd geboren

36 weken zwanger was deze mama toen ze me voor het eerst contacteerde. We maakten kennis en het klikte meteen, ik zou hun doula zijn tijdens de geboorte van hun tweede kindje. We keken er samen naar uit, het zou een fijne bevalling worden, de vibes zaten goed :-)

We konden nog 2 maal afspreken voor de bevalling. Ze werden klaargestoomd en hadden er alle vertrouwen in, dit keer zou het wel een fijne bevalling worden.
Op 38 weken en 3 dagen zwangerschap kreeg ik 's morgens om 5u45 telefoon, geopende vliezen, vruchtwater verloren maar geen golvingen. Mama zou nog wat gaan slapen en genieten van haar dag, ze zouden me verder op de hoogte houden. In België is het zo dat je na 24 uur geopende vliezen maar geen golvingen, ingeleid wordt. Dit gebeurde voor deze mama bij de vorige bevalling en ze wou het deze keer zo graag anders. We duimden en hoopten samen op een spontane start deze keer.

Rond 16u00 diezelfde dag begonnen de golvingen toch spontaan op te komen, nog onregelmatig, maar er gebeurde wel iets, dat was zeker, ik bereidde me voor en stond paraat. Een goed uurtje later was het voor mij al tijd om te vertrekken, het werd al best pittig, liet mama me weten.

Toen ik arriveerde had mama goede golvingen met nog telkens wat tijd ertussen waar ze kon ontspannen en er nog wat gelachen kon worden. Ze ontspande nog even thuis, kreeg een voetenbadje en voetmassage van mij en toen we daar klaar mee waren, was het voor haar toch wel tijd om naar het ziekenhuis te vertrekken.

4cm bij aankomst, een goede 5cm na de douche. Eens in bad ging het razendsnel. Ze deed het geweldig, ving de golvingen op met haar ademhaling, ondanks het steeds pittiger worden. Elke check een centimeter erbij, het ging ECHT heel snel. De vroedvrouw belde op 9cm de gynaecoloog maar enkele ogenblikken later zat ze al op 10cm en na slechts 3 keer meeduwen met haar lichaam, werd Maya geboren. Maya had even wat extra stimulans nodig, de gynaecoloog kwam binnen toen Maya haar eerste echte kreetje slaakte en wenste de ouders proficiat, ze was te laat voor de bevalling, maar net op tijd om mee te genieten van de eerste geluidjes die Maya maakte.

Een prachtige geboorte, een fijne samenwerking met de vroedvrouwen. Net zoals elke keer, zeer vereerd dat ik erbij mocht zijn.

Welkom kleine Maya 


«   »