• Nieuwe groepscursus HypnoBirthing start op 24/05/2023 te Muizen bij Mechelen!
  • Zomercursus HypnoBirthing start 11/07/2023 in het Hof van Beieren te Zemst!

EDN 2021 Online Conference

Voor het eerst nam ik deel aan de EDN (European Doula Network) Conference die jaarlijks doorgaat voor doula's van over heel Europa. En wat een warm welkom was dat?! Zoveel vrouwen met hetzelfde doel, zoveel liefde en warmte, ik voelde dat ik was waar ik moest zijn, te midden tussen de doula's :-)

Op de agenda

Vrijdag sprak Dr. Firas Cha’ban, gynaecoloog in St Vincentius in Antwerpen over het hormoon Oxytocine. Gekend als het knuffelhormoon maar blijkbaar toch ook in connectie met iets minder liefdevolle emoties.
Zaterdag volgde ik een sessie over Theta Healing met Herman Buurman (NL) over het helen van persoonlijke trauma's, inzichten krijgen in je eigen overtuigingen en hoe je deze kan beïnvloeden. Een sessie met Ruth en Sophie van 'Samen voor respectvolle geboorte' over autonomie bij de barende vrouw, even stilstaan bij onszelf als (toekomstige) doula en verhalen die gedeeld werden door meer ervaren doula's. 
'S avonds hostte ik de Red Tent* over Selfcare voor doula's waarin de ervaren doula's verhalen deelden en de nieuwere doula's al hun vragen konden stellen. Zo leer je wat het leven van een doula precies inhoudt.
Op zondag deden we samen online bekkenbodem oefeningen met Jennifer, zeer nuttig, zelfs noodzakelijk voor iedereen, ook voor mannen eigenlijk :-)
Als afsluiter hielden we een virtuele toost en leerde ik ook het prachtige The Doula Love Song kennen... 

Het was zowel een leerrijke als super gezellige ervaring. Een mooie introductie in de wereld der doula's :-) Het smaakt in elk geval naar meer en ik kijk nog nu extra hard uit naar de opleiding die start binnen 3 weken!

 

*Red Tent

The Red Tent or Moon Lodge is simply a gathering of women that occurs at the new moon when girls & women are most in need of support, rest & reflection. This is a timeless tradition observed by ancient cultures which serves as a regular forum for empowering women's sense of selfhood.


 »