HypnoBirthing gelooft dat een gezonde vrouw, met een gezonde baby, in een gezonde zwangerschap, in staat is om haar baby op een natuurlijke manier geboren te laten worden. Zij dient zich hier goed op voor te bereiden en vertrouwen te kweken in zichzelf en haar lichaam.

Wat is HypnoBirthing?

De HypnoBirthingcursus is gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s kalm, in een sfeer van rust en vreugde, geboren zouden moeten kunnen worden. HypnoBirthing bereidt aanstaande ouders fysiek, mentaal en spiritueel goed voor op een meer gemakkelijke en comfortabele geboorte.

HypnoBirthing brengt een vrouw terug bij haar vermogen om natuurlijk te baren en haar kind veilig en gemakkelijk ter wereld te brengen en dit door middel van diepe ontspanning, zelfhypnose en het geven van correcte informatie.

HypnoBirthing is gebaseerd op de overtuiging dat een geboorte van nature niet gepaard hoeft te gaan met ernstige ongemakken als een vrouw/koppel zich goed heeft voorbereid en vertrouwen heeft in haar barende lichaam.

Hypnobirthing Mechelen, Zemst, zwanger, zachte bevalling, zachte geboorte, Doula Mechelen

Voordelen van HypnoBirthing

 • HypnoBirthing doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn syndroom voor, tijdens en na de geboorte.
 • HypnoBirthing verkleint, en elimineert in veel gevallen, de noodzaak voor een epidurale verdoving, een knip en/of andere medische ingrepen.
  HypnoBirthing vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. De moeder blijft fris en energiek terwijl ze haar kind rustig ter wereld brengt.
 • HypnoBirthing kan de verdunning- en openingsfase van de baarmoeder met enige uren verkorten. Het stelt de moeder in staat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is i.p.v. langdurig en uitputtend te moeten persen.
 • HypnoBirthing vermindert de kans op beschadiging van de bekkenbodem.
 • HypnoBirthing zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de prachtige ervaring van de geboorte.
 • De geboortepartner maakt deel uit van de geboorte en is niet alleen maar toeschouwer.
 • De speciale ademhalingstechnieken helpen postnatale ongemakken en ‘baby blues’ te voorkomen.
 • Baby’s passen zich makkelijker aan en zijn gelukkiger, waardoor ze die eerste weken ook beter slapen en eten.
 • De moeder heeft minder kans op hyperventilatie door de aangeleerde ademhalingstechnieken.
 • De geboorte wordt terug de veilige, mooie en vredige ervaring zoals de natuur die bedoeld heeft.

Zelf verantwoordelijkheid nemen over jouw bevalling

HypnoBirthing is echt een unieke manier van toeleven naar de geboorte van je kindje. Je leert vertrouwen op het natuurlijke proces en op je eigen barende lichaam, je leert hoe je in diepe, diepe ontspanning kan gaan en hoe je partner je in dit alles kan ondersteunen. 

Koppels die kiezen om een cursus HypnoBirthing te volgen, zijn koppels die de geboorte van hun kindje in eigen handen willen nemen.
Zij willen zich niet als een patiënt overleveren aan de zorgverlener maar zij willen, vertrouwend op het natuurlijke geboorteproces en goed geïnformeerd, stevig in hun schoenen, aan deze onvergetelijke reis beginnen.
 
Zij gaan voor een zachte geboorte, een fijne ervaring voor moeder, partner én baby. 
In deze cursus die 5 lessen omvat, word je samen klaargestoomd op een mooie, zachte geboorte ervaring voor zowel moeder, baby als partner.

Is dit hoe jij je wil voorbereiden op de komst van je kindje?

Je mag me steeds een berichtje sturen wanneer je de cursus graag wil volgen samen met je (geboorte)partner. Voor deze cursus betaal je 375€ voor 5 lessen, inclusief leesboek, werkboek en verschillende Nederlandstalige ontspanningsaudio's. 

Wanneer ik jullie ook als doula begeleid, betaal je slechts 325€ voor de hele cursus inclusief leesboek, werkboek en audiomateriaal. 

 

Stuur me even een berichtje evy.hypnobirthing@gmail.com of vul de infofiche in, dan neem ik contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Graag tot binnenkort!
Evy

Zwanger mechelen, zwanger willebroek, zwanger londerzeel, zwanger zemst, zwanger bonheiden, bevallen mechelen, bevallen londerzeel, bevallen zemst, thuisbevalling, bevallingscoach, zwangerschapscoach, geboortecoach, hypnobirthing mechelen, fijne geboorte,