• Nieuwe groepscursus HypnoBirthing start op 24/05/2023 te Muizen bij Mechelen!
 • Zomercursus HypnoBirthing start 11/07/2023 in het Hof van Beieren te Zemst!

HypnoBirthing gelooft dat een gezonde vrouw, met een gezonde baby, in een gezonde zwangerschap, in staat is om haar baby op een natuurlijke manier geboren te laten worden. Zij dient zich hiervoor goed op voor te bereiden en vertrouwen te kweken in zichzelf en in haar lichaam.

Wat is HypnoBirthing?

De HypnoBirthing cursus is gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s kalm, in een sfeer van rust en vreugde, geboren zouden moeten kunnen worden. HypnoBirthing bereidt aanstaande ouders fysiek, mentaal en spiritueel voor op een gemakkelijke en comfortabele geboorte.

HypnoBirthing brengt een vrouw terug bij haar vermogen om natuurlijk te baren en haar kind veilig en gemakkelijk ter wereld te brengen en dit door middel van diepe ontspanning, zelfhypnose en het geven van correcte informatie.

HypnoBirthing is gebaseerd op de overtuiging dat een geboorte van nature niet gepaard hoeft te gaan met ernstige ongemakken als een vrouw/koppel zich goed heeft voorbereid en vertrouwen heeft in haar barende lichaam.

Hypnobirthing Mechelen, Zemst, zwanger, zachte bevalling, zachte geboorte, Doula Mechelen

Voordelen van HypnoBirthing

 • HypnoBirthing doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn syndroom voor, tijdens en na de geboorte.
 • HypnoBirthing verkleint, en elimineert in veel gevallen, de noodzaak voor een epidurale verdoving, een knip en/of andere medische ingrepen.
 • HypnoBirthing vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. De moeder blijft fris en energiek terwijl ze haar kind rustig ter wereld brengt.
 • HypnoBirthing kan de verdunning- en openingsfase van de baarmoeder met enige uren verkorten. Het stelt de moeder in staat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is i.p.v. langdurig en uitputtend te moeten persen.
 • HypnoBirthing vermindert de kans op beschadiging van de bekkenbodem.
 • HypnoBirthing zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner zowel voor, tijdens als na de prachtige ervaring van de geboorte.
 • De geboortepartner maakt deel uit van de geboorte en is niet alleen toeschouwer.
 • Baby’s worden zacht geboren, passen zich daardoor makkelijker aan aan hun nieuwe leefwereld en zijn doorgaans rustiger, waardoor ze die eerste weken ook beter slapen en eten.
 • De moeder heeft minder kans op hyperventilatie door de aangeleerde ademhalingstechnieken.
 • De geboorte wordt terug de veilige, mooie en vredige ervaring zoals de natuur die altijd al bedoeld heeft.

Zelf verantwoordelijkheid nemen over jouw bevalling

HypnoBirthing is echt een unieke manier van toeleven naar de geboorte van je kindje. Je leert vertrouwen op het natuurlijke proces en op je eigen barende lichaam, je leert hoe je in diepe, diepe ontspanning kan gaan en hoe je partner je in dit alles kan ondersteunen. 

Koppels die kiezen om een cursus HypnoBirthing te volgen, zijn koppels die de geboorte van hun kindje in eigen handen willen nemen.
Zij willen zich niet als een patiënt overleveren aan de zorgverlener maar zij willen, vertrouwend op het natuurlijke geboorteproces en goed geïnformeerd, stevig in hun schoenen, aan deze onvergetelijke reis beginnen.
 
Zij gaan voor een zachte geboorte, een fijne ervaring voor moeder, partner én baby. 
In deze cursus die 5 lessen omvat, word je samen klaargestoomd op een mooie, zachte geboorte ervaring voor zowel moeder, baby als partner.

Is dit hoe jij je wil voorbereiden op de komst van je kindje?

De volgende groepscursus staat gepland op woensdagavond 24/5, 31/5, 7/6, 14/6 en 21/6. We starten telkens om 19u00. 
Deze cursus gaat door in de kleine zaal van het gezellige dorpshuis van Muizen.

De zomercursus zal doorgaan op dinsdagavond en start op 11 juli. Deze reeks gaat door in de grote zaal van het mooie Hof van Beieren in Zemst.


Je mag me steeds een berichtje sturen wanneer je graag wil inschrijven voor een reeks, inschrijving is steeds voor jezelf en je (geboorte)partner samen. 
Voor deze groepscursus betaal je 375€ voor 5 lessen, inclusief leesboek, werkboek en verschillende Nederlandstalige ontspanningsaudio's. 

Wanneer ik jullie ook als doula begeleid, betaal je slechts 325€ voor de groepscursus inclusief leesboek, werkboek en audiomateriaal.

Wil je de cursus liever privé volgen? Dan betaal je 475€ inclusief leesboek, werkboek en audiomateriaal. We spreken dan samen de data af naargelang onze beide agenda's.

Stuur me even een berichtje evy.hypnobirthing@gmail.com of vul de infofiche in, dan neem ik contact met je op om je inschrijving te finaliseren.

Heel graag tot binnenkort!

Veel liefs,
Je Doula, Evy

Zwanger mechelen, zwanger willebroek, zwanger londerzeel, zwanger zemst, zwanger bonheiden, bevallen mechelen, bevallen londerzeel, bevallen zemst, thuisbevalling, bevallingscoach, zwangerschapscoach, geboortecoach, hypnobirthing mechelen, fijne geboorte,

 

 

Opgelet: de data van de opleiding liggen vast, echter, wanneer ik van wacht ben voor een bevalling, kan ik te allen tijde opgeroepen worden en is het mogelijk dat we een les naar een latere datum dienen te verschuiven.