• Nieuwe groepscursus HypnoBirthing start op 24/05/2023 te Muizen bij Mechelen!
  • Zomercursus HypnoBirthing start 11/07/2023 in het Hof van Beieren te Zemst!

Placenta print

Wanneer een eicel en een zaadcel mekaar vinden en besluiten samen te smelten, gebeuren er wonderlijke dingen in het lichaam van de vrouw.
Niet alleen maakt het in 9 maanden tijd een heel nieuw mensje, het maakt ook een heel nieuw, tijdelijk orgaan aan; de placenta.
Deze placenta dient 9 maanden lang als huisje, voedingsbron en bescherming voor je baby’tje.

Ze groeien samen en worden (bijna) samen geboren.
Je baby houd je uiteraard na de geboorte heel vaak en lang in je armen, maar vaak krijgt de placenta niet echt veel aandacht eens die geboren is. Het is nochtans een heel belangrijke plek geweest tijdens die 9 maanden dat je je baby in je buik droeg.

Om toch een mooie herinnering en/of eerbetoon over te houden aan dit magische orgaan, kan je er verschillende zaken mee doen na de geboorte.

  • Je kan je baby nog een tijdje langer verbonden houden met de placenta wanneer je gaat voor een (halve) lotusgeboorte door de navelstreng niet door te knippen. Op deze website lees je er alles over.
  • Je kan een boom planten in je tuin bovenop de placenta.
  • Je kan er capsules van laten maken om na de bevalling in te nemen, of zelfs verwerken in een smoothie.
  • Je kan er een juweeltje van laten maken of de navelstreng drogen.
  • ...

 

De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik vertel je hier graag meer over de placentaprint.

Afgelopen weekend vond ik voor het eerst wat tijd om rustig aan de slag te gaan met de placenta van mijn tweede doula baby'tje.
Het ziet er eigenlijk wel makkelijker uit dan ik het werkelijk vond, zo'n print maken, maar ik deel toch graag met jullie alvast mijn 3 favoriete eindresultaten :-)

Wil je graag van jouw placenta een print laten maken?
Stuur me een berichtje, dan bespreken we de mogelijkheden.

Wil je liever iets anders doen met de placenta? Ook dan mag je me een berichtje sturen. Ik kan je doorverwijzen naar een collega voor verwerking op een andere wijze dan prints.