Nuttige links
Op deze pagina deel ik graag nuttige links over uiteenlopende thema's voor mocht je op zoek zijn naar info over een specifiek onderwerp.
Staat wat jij zoekt er niet tussen? Stuur me gerust een berichtje, ik help je mee op weg!
Gezondzwangerworden.be is een website van de overheid waar je veel nuttige informatie kan vinden over zwanger worden en/of zijn op een gezonde manier.
Ik raad elk koppel een zelfstandige vroedvrouw aan, zowel prenataal als postnataal. De vroedvrouw kan een deel van de opvolging bij de gynaecoloog overnemen, zodat je niet steeds naar het ziekenhuis hoeft te gaan. Ook zijn er vroedvrouwen die de arbeid aan huis mee thuis komen opvolgen, waardoor je eventueel wat langer thuis kan blijven wanneer de dag van de bevalling aanbreekt.
Gezond eten als je zwanger bent, het klinkt zo logisch, maar wat is dat nu eigenlijk, gezonde voeding? Op de website van K&G vind je alvast een heleboel info om mee van start te gaan.
Heb je vragen over voeding in jouw specifieke gezondheidssituatie, vraag raad aan je vroedvrouw, gynaecoloog of behandeld arts.
De term “zwangerschapsdiabetes” betekent dat tijdens de zwangerschap abnormaal hoge bloedsuikerwaarden worden vastgesteld. Zwangerschapsdiabetes is één van de voornaamste verwikkelingen van de zwangerschap en treedt op bij bijna 1 op 10 zwangere vrouwen in Vlaanderen. Via onderstaande link lees je er alles over.
Birth Matters reikt keuzes aan door het bieden van informatie, recente wetenschappelijke inzichten en cijfers rond geboortezorg. Daarnaast delen ze geboorteverhalen, tips en ervaringsverhalen van ouders, vroedvrouwen en andere geboortewerkers.
Op de website van Spinning Babies vind je allerhande informatie om je lichaam en baby optimaal voor te bereiden op de bevalling. Ze focussen op een gezond en gebalanceerd lichaam en delen dagelijkse oefenroutines op hun website.
Alles over de soorten 'verlof' die je kan opnemen wanneer je gezin een kindje rijker wordt.
Het startbedrag is de nieuwe naam voor het kraamgeld of de geboortepremie in Vlaanderen. Het groeipakket is de nieuwe naam voor de kinderbijslag. Als ouder ontvang je maandelijks een bedrag voor de verzorging en opvoeding van je kind(eren).
Bevallig bezorgt jou je kraampakket aan huis, met alle verzorgingsproducten die je nodig hebt tijdens je kraamtijd. Zo kun jij je concentreren op je baby én jezelf.
Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Ben je ongepland zwanger? Weet je niet wat doen na een prenatale diagnose? Maakte je ooit een keuze en heb je het er moeilijk mee? Fara is er voor vrouwen, mannen en koppels. Ze bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.
De NIP-test is een test op basis van een bloedafname bij de zwangere vrouw. Het genetische materiaal van zowel moeder als baby kunnen gescreend worden op afwijkingen. Je leest er alles over via onderstaande link.
Stel zeker alle vragen die je hebt vooraf aan je gynaecoloog of vroedvrouw.
Mochten er uit de NIP-test positieve resultaten komen, kan je een vruchtwaterpunctie of vlokkentest laten uitvoeren. Ook als jij of de vader van je kindje drager bent van een genetische aandoening, kan je deze test aanvragen. Je leest er alles over via onderstaande link.
Stel zeker alle vragen die je hebt vooraf aan je gynaecoloog of vroedvrouw.
Je kan navelstrengbloed van je kindje doneren en zo een levensreddende gift doen bij zijn of haar geboorte. Je leest er alles over via onderstaande link.
Stel zeker alle vragen die je hebt vooraf aan je gynaecoloog of vroedvrouw om te weten of het ziekenhuis waar jij wil bevallen, dit ook doet.
Alles wat je wil weten over borstvoeding, vind je op de website van Medela. Met een app, e-book, zwangerschap opvolgen en nog zoveel meer!
Op de website van allesoverseks.be vind je alle info die je nodig hebt om de juiste vorm van anticonceptie te kiezen, diegene die het beste bij jou past.