• Nieuwe groepscursus HypnoBirthing start op 24/05/2023 te Muizen bij Mechelen!
  • Zomercursus HypnoBirthing start 11/07/2023 in het Hof van Beieren te Zemst!

Warme zorg tijdens de kraamtijd

In mei 2022 volgde ik de opleiding tot postpartum doula. En dat was weer helemaal wauw. Het was liefde, warmte, veiligheid, verbinding, openheid en zorgende vrouwelijkheid. Een heerlijk weekend. De vibe die ik dat weekend voelde, hoop ik in de toekomst over te kunnen brengen aan mama’s in hun kraamtijd.

We leerden hoe we het best kunnen zorgen voor een nieuwbakken mama en haar gezin. Maar, echt zorgen, als in omarmen met warmte, liefde, geborgenheid en veiligheid.
Zorgen vanuit het hart, zorgen voor heling, ondersteuning bieden daar waar nodig. Optimale zorg voor mama zodat zij optimaal kan zorgen voor haar baby. Zodat mama kan groeien en bloeien en haar lichaam in rust kan herstellen van de zwangerschap en geboorte.

Postpartum doula mechelen, postpartum doula zemst, kraamzorg, kraamhulp, bellybinding, buikbinden, yoni steam, sluitingsritueel, kraammassage, postpartummassage, mamamassage, mama massage, massage na de bevalling, londerzeel, malderen, steenhuffel, zemst,

Kraamkost kwam uitgebreid aan bod. Heerlijke voeding die het mamalichaam echt voedt en ondersteunt in deze intense periode.

Ook mooie, liefdevolle en helende rituelen kwamen aan bod.
Zo weet ik nu hoe een yoni steam werkt en heb ik mijn eigen stoomstoel voor jou klaar staan :-)

We leerden buikbinden en mochten een sluitingsritueel ervaren. Ik sta te popelen om mama’s hiermee te mogen verwennen.

En last but not least, kraammassage . Wie mij kent als doula, weet hoe heerlijk ik het vind om massages te geven. Maar het gaat hier om meer dan massage alleen, het gaat om de hele beleving van ontspanning, veiligheid en ritueel. Ritueel waarin de vrouw, de pas bevallen moeder wordt geëerd en gedragen. Verzorgd en mentaal gevoed.

Ondertussen ben ik gecertificeerd postpartum doula en heb ik me in enkele bijscholingen nog kunnen verdiepen in het buikbinden en het sluitingsritueel! Allemaal zo zo zo tof!


Na verloop van tijd zou ik ook graag echt als postpartum doula aan het werk willen gaan. Daarmee bedoel ik, enkele uren per dag thuis bij kraamgezinnen zorgen en ondersteunen. Ik zie mezelf bijvoorbeeld als doula mee thuisbevallingen begeleiden en nadien een soort van gepersonaliseerde kraamzorg aanbieden. Bijvoorbeeld, de eerste week na de geboorte telkens 4 uur per dag steun bieden aan huis, zowel mentale, fysieke als praktische ondersteuning van het kersverse gezin.
Of een ander pakket aan uren kan uiteraard ook. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dit vorm wil en kan gaan geven, maar mocht je hier nu toch al interesse in hebben, mag je me zeker een berichtje sturen en praten we jullie noden en wensen en mijn mogelijkheden een keer door.

Voor rituelen check de drop down lijst onder "Kraamtijd & Postpartum"

Veel liefs,
Evy