Warme zorg tijdens de kraamtijd

In mei van dit jaar volgde ik de opleiding tot postpartum doula. En dat was weer helemaal wauw. Het was liefde, warmte, veiligheid, verbinding, openheid en zorgende vrouwelijkheid. Een heerlijk weekend. De vibe die ik dat weekend voelde, hoop ik in de toekomst over te kunnen brengen aan mama’s in hun kraamtijd.

We leerden hoe we het best kunnen zorgen voor een nieuwbakken mama en haar gezin. Maar, echt zorgen, als in omarmen met warmte, liefde, geborgenheid en veiligheid.
Zorgen vanuit het hart, zorgen voor heling, ondersteuning bieden daar waar nodig. Optimale zorg voor mama zodat zij optimaal kan zorgen voor haar baby. Zodat mama kan groeien en bloeien en haar lichaam in rust kan herstellen van de zwangerschap en geboorte.

Postpartum doula mechelen, postpartum doula zemst, kraamzorg, kraamhulp, bellybinding, buikbinden, yoni steam, sluitingsritueel, kraammassage, postpartummassage, mamamassage, mama massage, massage na de bevalling, londerzeel, malderen, steenhuffel, zemst,

Kraamkost kwam uitgebreid aan bod. Heerlijke voeding die het mamalichaam echt nodig heeft en ondersteunt in deze intense periode.

Ook mooie, liefdevolle en helende rituelen kwamen aan bod.
Zo weet ik nu hoe een yoni steam werkt en heb ik mijn eigen stoom stoel voor jou klaar staan :-)

We leerden buikbinden en mochten een sluitingsritueel ervaren. Ik sta te popelen om mama’s hiermee te mogen verwennen.

En last but not least, kraammassage . Wie mij al even volgt weet hoe heerlijk ik het vind om massages te mogen geven. Maar het gaat hier om meer dan massage alleen, het gaat om de hele beleving van ontspanning, veiligheid en ritueel. Ritueel waarin de vrouw, de pas bevallen moeder wordt geëerd en gedragen. Verzorgd en mentaal gevoed.

Momenteel werk ik mijn stage als postpartum doula af. In het najaar en begin volgend jaar wil ik me graag verder verdiepen in de postpartum rituelen. Houdt mijn website en social media zeker in de gaten voor de laatste updates.

Veel liefs,
Evy