Babymassage

Een heerlijk moment quality time voor jou en je baby.

Oxytocine, hechting, ontdekken wat je baby wel en niet leuk vindt. Een sessie (of meerdere) babymassage, biedt niets dan voordelen, zowel voor jou als gever, als voor je baby'tje als ontvanger.

Masseren stimuleert de hechtingsband, brengt het zenuwstelsel tot rust (van jullie beiden) en zorgt dat je baby voeling krijgt met zijn/haar lichaam.
Je baby'tje zal rustiger slapen en zelfs op het spijsverteringsstelsel heeft massage een positieve invloed.

Je leert je baby observeren, deze laat steeds duidelijk zien wat fijn voelt en wat niet. 

Je plant de massage best minstens een half uurtje na een voeding, wanneer je baby nog niet meteen hoeft te slapen. Een vermoeide baby masseren of eentje die honger heeft, lijdt vaak niet tot een ontspannend massagemoment.
Als je baby nadien nog kan genieten van een heerlijk badje, heb je zo een volledig wellness arrangement voor je kleintje 😊

Je voelt als ouder best zelf aan vanaf welke leeftijd je baby'tje klaar is om gemasseerd te worden. In principe kan je heel rustig en kort starten vanaf de geboorte, maar voor een sessie van een half uurtje is je baby'tje toch best al een maandje of 3.
Wil je vroeger massage starten, stuur me dan een berichtje, dan bekijken we even samen wat haalbaar is.
Een babymassage kan je geven zo lang je merkt dat je baby'tje er van geniet. Meestal blijven ze niet meer veel stil liggen van zodra ze kunnen rollen, dus tot een maandje of 6-7 ongeveer 😊


Ik doe de handeling voor op mijn popje en jij masseert je baby'tje. Je voert de handelingen uit volgens mijn aanwijzingen, maar maakt er je eigen ritueeltje van, samen met jouw kleintje.

Ik gebruik voor deze massage steeds abrikozenpitolie, maar als je je eigen olie hebt, mag je die uiteraard ook steeds gebruiken.

Voor sommige baby'tjes is het even wennen om gemasseerd te worden.
Verloopt de eerste sessie wat moeizaam? Geen nood, we kunnen meerdere sessies plannen en je zal zien dat je baby'tje op den duur wel gaat genieten van deze nieuwe verwennerij 😉

Praktisch

Ik kom voor de sessie babymassage tot bij jou thuis, dat is immers de plek dat je kleintje zich het meest op zijn/haar gemak zal voelen.

De eerste keer zullen we aftasten hoe je baby'tje het ervaart, eventuele volgende sessies duren ongeveer een half uurtje.