• Nieuwe groepscursus HypnoBirthing start op 24/05/2023 te Muizen bij Mechelen!
  • Zomercursus HypnoBirthing start 11/07/2023 in het Hof van Beieren te Zemst!
Book an appointment with Doula Evy using Setmore

Babymassage

Babymassage is een heerlijke manier om te genieten van pure quality time samen met je baby. Door de warme, zachte aanrakingen komen zowel jij als je baby helemaal tot rust. Je stimuleert de hechting en verbinding met elkaar en geniet van de vele voordelen die babymassage te bieden heeft.

Babymassage kan gegeven worden door beide ouders en zelfs door grootouders, tantes, peter/meter,... Een mooie gelegenheid voor hen om een moment van extra verbinding met de kleine spruit te creëren en tegelijkertijd biedt dit voor de mama de mogelijkheid voor wat extra me-time.

Indien je dit wenst kan ik je baby ook zelf een massage geven en kijk jij toe of neem je even een rustmomentje voor jezelf.

Voordelen van babymassage

Babymassage biedt, net zoals alle vormen van massage, vele voordelen op zowel fysiek als emotioneel vlak. Ik som er hieronder graag enkele op voor jou:

  • De bloedcirculatie in het lichaam wordt gestimuleerd waardoor baby's hun temperatuur makkelijker op peil kunnen houden.
  • De spijsvertering wordt gestimuleerd. Dit samen met een betere bloedcirculatie zorgt onder andere voor betere opname van voedingsstoffen. Dit is noodzakelijk voor een gezonde groei en gewichtstoename in de eerste levensmaanden. Bovendien kan de massage eventuele darmkrampjes verlichten.
  • Het zenuwstelsel en het lymfesysteem worden gestimuleerd, de massage en bewegingen maken het babylijfje soepeler.
  • Het gelukshormoon oxytocine komt vrij door de zachte, warme aanraking en de emotionele verbinding met mama/papa/... Dit zorgt voor een gelukkige, rustige, tevreden baby.
  • Gemasseerde, rustige baby's zullen waarschijnlijk ook beter slapen *win-win* :-)

Wanneer masseren?

Baby's kunnen vanaf de geboorte tot ongeveer de leeftijd van 9 maanden genieten van een heerlijke babymassage. Kijk vooral goed naar je baby'tje of die er klaar voor is. Jij kent hem/haar uiteindelijk het beste.
Vanaf 9 maanden worden ze vaak wat beweeglijker en gaan ze al eens liever op ontdekking dan stilletjes te blijven liggen.

Ook premature baby's genieten enorm van warme aanrakingen en kunnen enorm genieten van een aangepaste, zachte massage.

Heb je er zin in gekregen?

Heb je in je kennissenkring verschillende mama’s met kleine baby’tjes en willen jullie graag met jullie groepje een sessie babymassage organiseren? Dat kan! Neem even contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

 

Ook een privésessie boeken is mogelijk. Ik kom dan naar jou thuis zodat jij je niet hoeft te verplaatsen. 

 

Prijzen vind je hier.

Voorlopig geen groepssessies babymassage op de agenda.
Neem contact op mocht je hier interesse in hebben.

Cadeaubon mogelijk!

Ga je op babybezoek maar weet je niet wat kopen als geschenkje?

Een cadeaubon voor een babymassage is het perfecte kraamcadeau! 

Check zeker de webshop!