! Nieuwe groepscursus HypnoBirthing vanaf 01/03/2023 !

31/08/2022 - De geboortedag van Luna

Een goeie week na de geboorte van Bowie, ging de telefoon om iets voor 02u00 's nachts. De mama van Luna ging de avond voordien op vraag van de gynaecoloog naar het verloskwartier om haar lichaam een klein duwtje te geven, in de hoop dat de bevalling ingezet zou worden. En voilà, op 3 uur tijd kwam haar lichaam in actieve arbeid en was het al tijd voor deze doula om in haar kleren te springen :-)
 
Daar aangekomen ving mama de golvingen heel mooi op. Papa gaf tegendruk en ze deden het geweldig samen. Toen de golvingen wat intenser werden, ging mama in bad en vond daar haar tweede adem. Ze kon even op adem komen tussen de golvingen door, maar ook dat duurde niet lang. 

Haar lichaam was hard aan het werk en niet heel veel later, was het al tijd om de gynaecoloog erbij te halen.
Deze stelde vast dat mama volledige ontsluiting had en besloot na enkele golvingen mee duwen dat mama toch beter uit bad zou komen, dus zo gezegd, zo gedaan.

Papa werd gevraagd om de baby en mama een handje te helpen door mee te duwen op de buik. Het was een geweldig team! Luna werd geboren om 06u05, mama kon haar zelf aanpakken en op haar buik leggen. 

Het was alweer zo mooi om aanwezig te mogen zijn geweest bij deze geboorte. Dit was de 3e bevalling, waardoor het einde van mijn opleiding weer wat dichterbij komt.

Dank je wel, lieve ouders, dat ik jullie mocht begeleiden naar en tijdens de geboortedag van jullie kindje. Het was geweldig, jullie waren geweldig!«   »